diumenge, 25 de gener del 2009

Bestiar a granel.







Ja hem arribat. Puerto Madryn, lloc de trobada per entrar a Peninsula Valdés. Lloguem un "auto", un Chevrolet Corsa (com el meu!!), bastant carillo però és requisit indispensable per gaudir amb tranquilitat dins del Parc Natural de la península, a on no hi ha cap tipus de transport. De passada decidim dormir els 3 dies que ens hi passarem dins del cotxe, per "aurrar" algo de plata, però un cop entrem dins del Parc, previo desembolso de 45 Pesos (10 europeus) per guiris, tu pà! veiem que hi ha un càmping amb "muy buena onda" bastant hipillu i ambient de lux, pu lu tant la idea de destrossar÷nos l'esquena dins el cotxe queda abolida.
La Peninsula fa uns 150 Km de llarg per uns 100 d'ample (sort del cotxe, gràcies als informadors!!!), el paissatge és típic de la Patagònia, és a dir, nada por aquí, nada por allà... quatre matolls que només de mirar÷los ja punxen i moltes bésties! Dios quin paisatge!, tot i no existir vida hi ha un espiritu que flipes, té quelcom especial, tot pla, sense descobrir, realment et pots perdre i dir sense equivocar÷te que ets l'única persona que ha trepitja't aquell lloc, no hi ha carreteres, ni edificis, ni gent, espectacular, pura natura!!! El cel inmens, ho fa el fet de que tota referència visual és horitzontal, no hi ha res que sigui vertical, ni arbres ni pals, absolutament res, i combinat amb el fet de ser tot absolutament pla, absolutament vull dir centenars de km, això produeix que el cel sigui increible i que els núvols semblin trets d'un escenari d'obra de teatre, uns rere els altres i fins a l'infinit. I per la nit no cal que us ho expliquem, impactant.
Llops marins, lleons marins, foques a granel, penguins a mansalva i Elefants marins de 4 tones com si fos una casament, "Armadillos", estruços, "zorros patagònics", "guanacos" (de la família dels camèlids), i tots amb absoluta llibertat. Un cop ho vius, realment descobreixes l'espectacularitat del lloc. La llàstima, no vam poder veure balenes ni orques, les últimes van passar feia pocs dies, ohhhhhhh! Però el que tenim clar és que en un altre lloc del món serà!
Espectacular, feia dies que buscàvem aquest tipus de sensacions, El viatge, per fi estem a la nostra salseta.



2 comentaris:

  1. Que queibrons joder!! Armadillos, foques, morses mega-baf... ahhhhh!!! Aquí fent examens i a punt d'anar a gravar... x això almenys si que et fem enveja no Bananó?? Petunassus macus, fins hara hara hiup!

    ResponElimina
  2. Però això és la reserva de "sigean", aquí al su de frança, no? jejejej. Ara he rebut el mail, però precisament aquest matí donava un cop d'ull al blog (bé, als blogs Quilombo "arraun de guol").

    Vau gravar vídeo del Perito?

    Una abraçada molt gorda!

    SISU

    ResponElimina